مردمنامه مجلهای است درباره مردم و برای مردم و فراخوانی است به یک نهضت علمی در حوزه تاریخنگاری و علومانسانی. مردمنامه دو آماج را دنبال میکند. یکی نوشتن درباره مردم و دیگری نوشتن برای مردم. نخستین را «مردمنامه» و دومین را «مردمینامه» میگوییم. مردمنامه همان تاریخ مردم (People's History) است و مردمینامه یعنی تاریخنویسی به زبان مردم و برای مردم، نه تنها برای نخبگان و متخصصان. مردمینامه نزدیک - و تقریباً برابر - است به آن گونهای از تاریخنویسی که در انگلیسی به آن Public History میگویند. از جمله کارهایی که مردمنامه به جد دنبال میکند نقد تاریخنگاری قدیم و معاصر ایران است زیرا که نگاه ما به وضعیت تاریخنویسی ایران نگاهی آسیبشناختی است. مردمنامه همگان را به کوشش در راه نقد تاریخنگاری ایرانی - بویژه تاریخنگاری معاصر - فرا میخواند و از مقالهها و نوشتههای انتقادی شما برای چاپ در مجله، انتشار در وبلاگ و درج در کانال تلگرام مردمنامه استقبال میکند. مردمنامه میکوشد پلی باشد میان دانشگاه و مردم/جامعه و نیز پلی برای ارتباط متخصصان ایرانی با متخصصان سراسر جهان برای رشد و تحول دانش و اندیشه تاریخی در ایران و در حوزه زبان فارسی.
مردمنامه مجلهای است درباره مردم و برای مردم و فراخوانی است به یک نهضت علمی در حوزه تاریخنگاری و علومانسانی. مردمنامه دو آماج را دنبال میکند. یکی نوشتن درباره مردم و دیگری نوشتن برای مردم. نخستین را «مردمنامه» و دومین را «مردمینامه» میگوییم.
مردمنامه همان تاریخ مردم (People's History) است و مردمینامه یعنی تاریخنویسی به زبان مردم و برای مردم، نه تنها برای نخبگان و متخصصان. مردمینامه نزدیک - و تقریباً برابر - است به آن گونهای از تاریخنویسی که در انگلیسی به آن Public History میگویند. از جمله کارهایی که مردمنامه به جد دنبال میکند نقد تاریخنگاری قدیم و معاصر ایران است زیرا که نگاه ما به وضعیت تاریخنویسی ایران نگاهی آسیبشناختی است.
مردمنامه همگان را به کوشش در راه نقد تاریخنگاری ایرانی - بویژه تاریخنگاری معاصر - فرا میخواند و از مقالهها و نوشتههای انتقادی شما برای چاپ در مجله، انتشار در وبلاگ و درج در کانال تلگرام مردمنامه استقبال میکند. مردمنامه میکوشد پلی باشد میان دانشگاه و مردم/جامعه و نیز پلی برای ارتباط متخصصان ایرانی با متخصصان سراسر جهان برای رشد و تحول دانش و اندیشه تاریخی در ایران و در حوزه زبان فارسی.
هیأت تحریریه و مشاوران
صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر داریوش رحمانیان، دانشگاه تهران
مدیر داخلی و روابط عمومی :پرستو رحیمی گفتوگو :محسن آزموده /گزارش :حسین منوچهری
طراحی و تنظیم وبگاه :انوشه مدرسی
سید هاشم آقاجری، دانشگاه تربیت مدرس/ تورج اتابکی، پژوهشکده بینالمللی تاریخ اجتماعی هلند/ تورج دریایی، دانشگاه کالیفرنیا/ کریم سلیمانی، دانشگاه شهید بهشتی/ مقصودعلی صادقی، دانشگاه تربیت مدرس/ جواد عباسی، دانشگاه فردوسی مشهد/محمدجواد عبدالهی، آرشیو ملی ایران/ سیمین فصیحی، دانشگاه الزهرا / حسین مفتخری، دانشگاه خوارزمی/ ابراهیم موسی پور بشلی، بنیاد دایرهالمعارف اسلامی/ افسانه نجمآبادی، دانشگاه هاروارد/ حسینعلی نوذری، دانشگاه آزاد اسلامی/ سهراب یزدانی، دانشگاه خوارزمی
- مردمنامه به هیچ گروه، سازمان و نهادی وابستگی ندارد.
- مقالههایی که برای چاپ در مردمنامه فرستاده میشوند بایستی نوآورانه و روشمند و صرفاً در حوزه مردمنامه/مردمینامهنویسی (تاریخِ مردم و تاریخ برای مردم) باشند.
- ویرایش محتوایی جز در موارد ویژه، آن هم با آگاهی و اجازه نویسنده/نویسندگان، در دستور کار مجلّه نیست.
- مقالههایی که برای چاپ به مردمنامه پیشنهاد میشوند حداکثر ظرف ۳ ماه بررسی میشوند و نتیجه داوری به آگاهی نویسنده/ نویسندگان خواهد رسید.
- شمار واژگان مقالهها حداکثر ۷ هزار واژه باشد (برای وبلاگ حداکثر ۲,۲۰۰ واژه). تکثیر و چاپ مقالهها و طرحهای مردمنامه بدون آگاهی و اجازه مجلّه مجاز نیست...(ادامه دارد)
دستور نگارش
*عکسهای مقاله به همراه توضیح و منبع در فایل ورد مقاله قرار داده شوند.